22 Ιουλ 2014

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Πριν 11 μήνες ξεκινήσατε το ταξίδι σας στα Μαθηματικά της Γ ' Λυκείου.
Ενθουσιασμός, μεράκι αλλά και....φόβος, αγωνία τα συναισθήματα κατά την επιβίβαση....
Έχετε ακούσει τόσα πολλά από τους παλιότερους!
Τα πράγματα αρχίζουν λίγο περίεργα. Το τετράγωνο είναι θετικό πάντα, σας μάθαιναν τόσα χρόνια και να το αυτό το i από το πουθενά! Άντε τώρα να το συνηθίσεις!
Οι πρώτες....τρικυμίες αρχίζουν με τα όρια. Και πάνω που γαληνεύει η θάλασσα, εμφανίζονται κάτι τύποι από το μακρινό παρελθόν! Bolzano, Rolle είπαν πριν....αιώνες κάτι περίεργα, για ρίζες συνάρτησης και παραγώγου... και τι σας νοιάζουν τώρα εσάς αυτά;
Πάνω που ξεμπλέξατε με αυτό το f', έρχεται ο Fermat και σας αποτελειώνει!
Περνάει όμως γρήγορα ο καιρός....Πριν ακόμη φτάσετε στο τελευταίο κεφάλαιο - ολοκληρώματα ακούγατε και ολοκληρώματα δεν βλέπατε - έχετε εξοικειωθεί!
Τελειώνοντας την ύλη, όλα παίρνουν τη θέση τους....Ένα όμορφο πάζλ έχει δημιουργηθεί....Τα κομμάτια κολλάνε ένα ένα και οι άπειρες έννοιες αποκτούν νόημα!
Πολλές οι ώρες που περάσατε στο Φροντιστήριο. Αμέτρητες οι ασκήσεις που λύσατε. Έντονες οι αλλαγές στα συναισθήματα και στη διάθεση!
Σήμερα αυτό το ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Αύριο πιάνετε λιμάνι!
Ο Φάνης, εγώ, η Μαρία, ο Γιώργος θα ξαναταξιδέψουμε. Με τα επόμενα παιδιά. Κάθε ταξίδι όμως είναι διαφορετικό και μοναδικό!
Μοναδικοί είστε και εσείς για εμάς! Πορευτήκαμε μαζί σας σ ' αυτό το δύσκολο ταξίδι σας, περήφανοι που μας επιλέξατε και μας εμπιστευτήκατε για συνεπιβάτες!
Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε λίγο τις θάλασσες και να τις κάνουμε πιο φιλόξενες για εσάς....Ελπίζουμε ότι το καταφέραμε....
Πριν κάνουμε το τελευταίο μάθημα, να ξέρετε ότι για εμάς, ότι και να γίνει αύριο, εσείς είστε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου