15 Οκτ 2014

ΣΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στα πλαίσια του απολογισμού των δράσεων των πρώτων τεσσάρων μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και της ενημέρωσης για τις δράσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αναφέρθηκε και στην τράπεζα θεμάτων, κάνοντας ειδική αναφορά στις βελτιωτικές παρεμβάσεις στον Ν.4186/2013:

«Διαπιστώνοντας μέσα στο καλοκαίρι ότι είχαμε δυο ζητήματα που σχετίζονταν αφενός με τον τρόπο προαγωγής των μαθητών της Α’ Λυκείου, άμεσα ως Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με μια νομοθετική πρωτοβουλία επιλύσαμε το πρόβλημα χωρίς να θίξουμε το πνεύμα του νόμου. Ένα δεύτερο θέμα που είχε ανακύψει το καλοκαίρι ήταν το θέμα της Τράπεζας Θεμάτων. Με οδηγίες έχει συντελεστεί σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό η μείωση της ύλης και της Α’ Τάξης, αλλά και της Β’ Τάξης του Λυκείου, αλλά κυριότερα ο εξορθολογισμός της Τράπεζας Θεμάτων και η διαχείριση των θεμάτων» σημείωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος.
Σε ερώτηση για την Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο ο Υφυπουργός Παιδείας απάντησε:
«Η ύλη για την Α’ Λυκείου είναι υπό ανάρτηση, εμπλουτίζεται και προσαρμόζεται με βάση τη μείωση της ύλης. Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα είναι αναρτημένα τα θέματα του α’ τετραμήνου και κάποια θέματα του β’ τετραμήνου και εντός Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένη όλη η ύλη της Β’Λυκείου. Η Τράπεζα Θεμάτων είναι ένα ζωντανό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο βασικός της κορμός έχει μπει στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Πηγή: ΟΕΦΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου