16 Μαρ 2015

ΤΑ...ΑΡΙΣΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ

Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Μαρτίου, στο ATHENS HILTON η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των Φροντιστών Αττικής (Σ.Ε.Φ.Α.) με κεντρικό σύνθημα:

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ"


Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ Αντώνης Αντζολέτος και η έγκριτη σε θέματα Παιδείας, δημοσιογράφος Μάχη Νικολάρα, τίμησαν με την παρουσία τους, σύσσωμο το ΔΣ της ΟΕΦΕ, πολιτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι επιστημονικών σωματείων και πλήθος Φροντιστών απ΄όλη την Ελλάδα.

Με την έναρξη της εκδήλωσης, η οποία είναι πλέον θεσμός στα Φροντιστηριακά δρώμενα, και μετά από μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της  από τον κο Σπύρο Δαμιανό, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α. κος Μπάμπης Νικολάου παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η PALMOS ANALYSIS και ανέδειξε την πραγματική διάσταση του όρου παραπαιδεία στη χώρα μας, η οποία δεν είναι άλλη από την ευρεία διάδοση των παράνομων ιδιαίτερων μαθημάτων. Η Ελληνική οικογένεια, δαπανά ετησίως περίπου 250000000 ευρώ για ιδιαίτερα μαθήματα, αμφίβολης πολλές φορές ποιότητας, χρήματα τα οποία διακινούνται χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, αφαιρώντας σημαντικά έσοδα από το κράτος.

Σε αντίθεση με το νόμιμο Φροντιστήριο. Το νόμιμο Ελληνικό Φροντιστήριο που πήρε το πρώτο ΑΡΙΣΤΑ της ημέρας, όταν ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, κος Γιάννης Βαφειαδάκης, ανακοίνωσε τη χορήγηση 5000 πλήρων υποτροφιών για τη νέα σχολική περίοδο, 2015-2016. Οι υποτροφίες θα δοθούν μέσω διαγνωστικών τέστ για τους μαθητές που τη νέα χρονιά θα φοιτήσουν στην Α΄και Β΄Λυκείου. Η χορήγηση των υποτροφιών, από τα Φροντιστήρια μέλη της ΟΕΦΕ, σε όλη τη Ελλάδα, θα γίνει με συνυπολογισμό της επίδοσης των μαθητών στα τέστ, στις αρχές του Σεπτεμβρίου, αλλά και κοινωνικών κριτηρίων που θα θεσπίσει η Ομοσπονδία, ώστε με τον τρόπο αυτό, να λάβουν υπεύθυνη και αξιόπιστη Φροντιστηριακή Εκπαίδευση, ικανοί μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να τους την προσφέρουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Το Ελληνικό Φροντιστήριο, για πολλοστή φορά αποδεικνύει πως είναι αρωγός της Ελληνικής οικογένειας στην προσπάθειά της να προσφέρει στα παιδιά της, ένα καλύτερο αύριο.

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, στη συνέχεια, οι Φροντιστές της Αττικής τίμησαν ένα διακεκριμένο μέλος τους που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Τον Μάκη Κόλλια, διευθυντή του ομίλου Φροντιστηρίων ¨Νέο¨. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η σύντροφός του, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντώνης Κυριακόπουλος, ο οποίος βραβεύτηκε για την πολυετή προσφορά του στην Φροντιστηριακή Εκπαίδευση. Ο κος Κυριακόπουλος, έχει αποσπάσει πολλά βραβεία στην θαυμαστή διαδρομή του στη διδασκαλία των Μαθηματικών, στις Φροντιστηριακές αίθουσες. Το να τον αποκαλούν όμως ΔΑΣΚΑΛΟ οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους δασκάλους των σημερινών εφήβων, αποτελεί σίγουρα ξεχωριστή στιγμή, για έναν από τους μεγαλύτερους, εν ζωή, Έλληνες Μαθηματικούς.

Και ίσως το μεγαλύτερο...βραβείο που απονεμήθηκε στην πολύ όμορφη εκδήλωση, ήταν τα...δάκρυα του μεγάλου δασκάλου, όταν αναφέρθηκε στις θυσίες που έκαναν οι γονείς του για να τον σπουδάσουν, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στην κατάμεστη αίθουσα.

Πριν από την κοπή της πίτας, από τον κο Μπάμπη Νικολάου, οι Φροντιστές της Αττικής, σε πείσμα των καιρών βράβευσαν και τίμησαν τους πρώτους των πρώτων, από τους μαθητές που φοίτησαν την περσινή περίοδο στα Φροντιστήριά μας. Τους μαθητές που ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014. Οι Έλληνες Φροντιστές κατέδειξαν, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι αν επιθυμούμε ένα ΑΡΙΣΤΟ μέλλον για τη χώρα μας πρέπει πρώτα απ΄ όλα να ενθαρρύνουμε τους νέους μας και να τους στηρίζουμε στην προσπάθειά τους να ΑΡΙΣΤΕΥΣΟΥΝ! Και φυσικά να επιβραβεύουμε την ΑΡΙΣΤΕΙΑ τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου