1 Δεκ 2014

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρασκευή 28-11 έως Κυριακή 30-11 βρεθήκαμε σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, στα Γιάννενα.


Πόλη με ιστορία και αρχοντιά. Η πρωτεύουσα της Ηπείρου, πρωτεύουσα των Ελληνικών γραμμάτων σε δύσκολα χρόνια του Έθνους, φιλοξένησε το διήμερο συνέδριο διδακτικής της Ομοσπονδίας των Ελλήνων Φροντιστών, το οποίο διοργανώθηκε με την συνεργασία του τοπικού συλλόγου. 

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 700 Φροντιστές απ' όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, γεμίζοντας τις τρεις αίθουσες του Grant Serai στις οποίες πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια.



Οι συνάδελφοι των Ιωαννίνων, πέραν του γεγονότος ότι έδωσαν νόημα στη λέξη..."φιλοξένησε", συνέβαλλαν τα μέγιστα στην άψογη διοργάνωση, η οποία ήταν αντάξια του κλάδου των Φροντιστών. Οι Σέρρες πέρυσι και τα Γιάννενα φέτος έχουν ανεβάσει τον πήχη για τους επόμενους διοργανωτές! 

Το συνέδριο διδακτικής στις Φυσικές Επιστήμες, στα Μαθηματικά και στα Φιλολογικά μαθήματα με τις εξαιρετικές και ουσιαστικές εισηγήσεις ικανότατων ομιλητών, έρχεται να προστεθεί στον πολύ επιτυχημένο θεσμό των Επαναληπτικών Θεμάτων της ΟΕΦΕ, ο οποίος από φέτος ενισχύεται και αναβαθμίζεται, διαμορφώνοντας την Εκπαιδευτική παρέμβαση-πρόταση του Ελληνικού
Φροντιστηρίου...



Η Ομοσπονδία έδωσε, σε εμάς τα μέλη της, την ευκαιρία, έστω και για λίγο, να "ξανακάτσουμε στα θρανία" ακούγοντας πραγματικά ενδιαφέρουσες προτάσεις για την βελτίωση της διδασκαλίας μας.
Το πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο περιγράφεται με ωραίο τρόπο από τον μεγάλο Αντώνη Κυριακόπουλο, στην αποστροφή της ομιλίας του, κατά την πρόσφατη βράβευσή του από την Μαθηματική Εταιρεία: "Ο δάσκαλος που δεν είναι πρόθυμος να...μάθει,  δεν είναι καλός δάσκαλος".

Ήταν επίσης μια ευκαιρία να ενισχυθεί η απαραίτητη συλλογικότητα του κλάδου μας. Μια ευκαιρία να συναντηθούμε, να κουβεντιάσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και κυρίως ιδέες...
Ήταν μια ευκαιρία να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε από κοντά ανθρώπους που μέχρι χθες γνωρίζαμε μόνο μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Τέλος, ήταν μια όμορφη απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας...
Μια ευκαιρία να...περάσουμε καλά!

Το επόμενο ραντεβού είναι στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των Αθηνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2015, στο Hilton. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου