5 Σεπ 2014

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ...ΞΑΝΑ;

Στον προσωπικό λογαριασμό του Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου (Andreas Loverdos) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκε σήμερα η εξής δήλωση:

"Δεν σκέφτομαι να κάνω καμία άλλη αλλαγή σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων , πέρα από την επανεισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής το οποίο θεωρώ απαραίτητο για την πρόσβαση των μαθητών στα τμήματα Πληροφορικής των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι."




Γεγονός είναι, ότι η κατάργηση της Πληροφορικής από τα Πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα, προκάλεσε έκπληξη σε όσους ασχολούνται ενεργά με τη διαδικασία των εξετάσεων στη χώρα μας. Και ταυτόχρονα πολλές, δικαιολογημένες κατά τη γνώμη μου, αντιδράσεις.

Σε μια εποχή που τα παιδιά αποκτούν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, από το Δημοτικό ακόμη, και ενώ στο μηχανογραφικό δελτίο υπάρχει πλήθος σχολών με κύριο αντικείμενο την Πληροφορική, η υποβάθμιση του μαθήματος στην κρίσιμη 3η τάξη του Λυκείου, γεννάει, αν μη τι άλλο πολλά...ερωτηματικά.

Η επαναφορά της Πληροφορικής ως βασικού μαθήματος, για την εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι επιβεβλημένη. Και η υλοποίηση της...παραπάνω σκέψης του Υπουργού θα αποτελέσει την αποκατάσταση μιας...αδικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου