19 Οκτ 2015

ΗΤΑΝ...ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Παρακολουθώντας  επικαιρότητα, αγωνιώντας αν θα επιβληθεί ή όχι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, προσπαθώντας να καταλάβω τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσω φέτος, περιμένοντας τον ΕΝΦΙΑ (μου είπαν ότι τελικά δεν...καταργήθηκε), διαβάζοντας για μια επιπλέον εισφορά της τάξης των 100 ευρώ μηνιαίως, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (φυσικά, για ποιους άλλους;) αναθεωρώ κάποιες από τις απόψεις μου.

Πίστευα ότι τα αποτελέσματα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, και του δημοψηφίσματος συμπεριλαμβανομένου, ήταν φυσικό επακόλουθο της απογοήτευσης που διακατείχε το εκλογικό σώμα...Της ελπίδας που έφερναν άνθρωποι, άφθαρτοι, πολιτικοί που έως τώρα δεν είχαν αναλάβει ευθύνες διακυβέρνησης.

Έκανα λάθος. Όχι δεν ήταν αυτές οι αιτίες. Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογικών αναμετρήσεων ήταν...προαπαιτούμενα. Ήταν...υποχρεωτικά. Πείτε μου, με ποια κυβέρνηση θα περνούσαν αυτά που ψηφίζονται; 

Φανταστείτε, σας παρακαλώ, στη θέση του σημερινού πρωθυπουργού να ήταν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος ή ακόμη και ο...Μεϊμαράκης.
Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε σήμερα στους δρόμους και στις πλατείες, σε ολόκληρη τη χώρα, αν αντί της...αριστερής κυβέρνησης είχαμε κυβέρνηση της...επάρατης δεξιάς ή του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Ή μια συγκυβέρνησή τους! 
Τώρα; Τίποτα! 

Πόσος καιρός αλήθεια έχει περάσει από τότε που τα δελτία ειδήσεων ήταν γεμάτα εικόνες από τη δράση των...αγανακτισμένων; Δεν υπάρχουν σήμερα λόγοι...αγανάκτησης;

Και εκείνο το κίνημα "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω"; Έπαψε η ανάγκη ύπαρξής του;

Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια, είχα κάνει από το Ναύπλιο για Αθήνα 8 ώρες! Λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων...Τώρα οι αγρότες...συζητάνε τρόπους αντίδρασης στην φορολογική λαίλαπα που έπεσε επάνω τους.

Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται στα νησιά μας. Μιλώντας με φίλους στη Λέσβο και στη Σάμο, όμως, διαπιστώνω οτι η καθημερινότητα διατηρεί τους...ρυθμούς της! Πέρα από την...κόκκινη γραμμή του μειωμένου ΦΠΑ!

Καλά για τα ATM δεν χρειάζεται αναφορά. Έγιναν πια μέρος της καθημερινότητας του συνταξιούχου! Ο οποίος περιμένοντας τον 13ο μισθό, μουδιασμένα ακούει στις ειδήσεις για μειώσεις των συντάξεων, καταργήσεις των επικουρικών και προσπαθεί να καταλάβει πως στο καλό θα χρησιμοποιεί την ολοκαίνουρια χρεωστική του κάρτα.

Ούτε να σκεφτώ δε, τολμώ τον απόηχο της αντίδρασης αν κάποια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δοκίμαζε να εξαιρέσει από τα capitals controls την εκκλησία.

Μόλις χθες διάβαζα ότι κάποιοι που...λυμαίνονται την πλατεία Εξαρχείων και...αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές, προπηλάκισαν σημερινό υπουργό. Τα ίδια άτομα, για τις ίδιες πράξεις, μερικούς μήνες πριν δοξάζονταν περίπου σαν...ήρωες από την τότε αντιπολίτευση! 

Και πόσα ακόμη μπορώ να αναφέρω...

Γι' αυτό σας λέω...Τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν...υποχρεωτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου