20 Φεβ 2015

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ...ΤΥΧΑΙΟΥ

Συμφωνώ με την...κλήρωση στα Πρότυπα σχολεία. Και στα Πειραματικά βεβαίως. Τι είδους Πειραματικά θα είναι χωρίς...πειραματισμούς;



Με κλήρωση οι μαθητές που θα φοιτήσουν σ΄αυτά, με κλήρωση και οι καθηγητές που θα τους διδάξουν. Ποια αξιολόγηση τώρα; Δημοκρατία έχουμε...Ποιος έχει τη νομιμοποίηση να κρίνει τον άλλο;

Εκπλήσσομαι όμως από τον...περιορισμό της πρότασης. Γιατί να αφορά μόνο τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία;

Γιατί να μην επεκτείνουμε το μέτρο του...τυχαίου και στην εκλογή των...βουλευτών; Να καταργηθεί πάραυτα το...ναζιστικό μέτρο του σταυρού προτίμησης, το οποίο άλλωστε έχει την έννοια του...διαγωνισμού, και να επιλέγονται με...κλήρωση οι αντιπρόσωποί μας στη Βουλή.

Και φυσικά με κλήρωση να διανέμονται και οι υπουργικές καρέκλες.

Ποιος ξέρει; Μπορεί η...τύχη να μας γλίτωνε σε κάποιες των περιπτώσεων! Από κάποιες...περιπτωσάρες...

Ύστερα είναι οι προσλήψεις στο Δημόσιο, οι Εξετάσεις για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και ένα σωρό ακόμη τομείς τους οποίους, το μέτρο της κλήρωσης, θα έφερνε στο σωστό δρόμο του...εκδημοκρατισμού. Για σκεφτείτε το.

Η Θεά Τύχη...Θα τα διευθετούσε όλα μια χαρά. Και ο λαός μας ευτυχισμένος! Θυμηθείτε τι γίνεται σε κάθε...Τζακ ποτ του Τζόκερ! Πανηγύρι! Μην πάμε και στις εποχές του...Χρηματιστηρίου...Η Θεά Τύχη...λατρευόταν και στο τελευταίο χωριό!

Κλήρωση λοιπόν...Γιατί η Δημοκρατία μας την έχει...ανάγκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου